keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Kesävohvelit

Kesäisenä iltapäivänä tekee mieli herkutella ulkona. Pitää kääriä hihat ja ryhtyä hommiin. Vatkataan munat, etsitään jauhot ja mitataan sokerit. Kaivetaan kaapin kätköistä vohvelirauta ja hyvin turvonnut taikina on pian valmis paistettavaksi. Tämä vohveliresepti löytyi Myllyn Parhaiden sivuilta, KLIK!



8-10 kpl

3 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
50-100 g voisulaa tai kermaa


Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten joukkoon. Lisää voisula/kerma. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.




NAMnamNAM








vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, pensasmustikoita sekä 
Bonne Maman mansikkahilloa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti