lauantai 6. kesäkuuta 2015

Gluteeniton mutakakku

Oi, oi miten täytttävän ihana suklaakakku. Helppo valmistaa, maistuu kaikille, ja mainio vaihtoehto juhliin joissa on keliaakikkoja....hmmmm, taivutinkohan sanan ihan oikein? ;)

Ostimme myös ison paketillisen vaniljajäätelöä, mutta arvatkaa vaan muistimmeko ottaa sen esille?? Sää oli mitä kaunein ja lämpimin, joten kakun suklaarouhekoristeetkin lähtivät pian sulamaan jo jäähtyneen kakun päällä. Minivaahtokarkit olivat viime hetken päähänpisto, avaamaton jättipussi makoili kaapissa liian houkuttelevana...

Itse mutakakku oli myös sen verran houkutteleva, että omat lapset sekä lapsivieraat kävivät useaan otteeseen kysymässä, koska kakku leikataan. Lapsille ostamamme kalkkunanjauhelihapihvit taisivat mennä aikuisten suihin, kun lapset eivät leikeiltään malttaneet syödä kuin lennossa jotain pientä.

Kutsumme usein miehen työkavereita perheineen kylään ja taas vastavuoroisesti käymme usein viikonloppuisin miehen työkavereiden luona syömässä ja nauttimassa yhdessäolosta.

Seuraavan kerran, kun järjestämme isot juhlat ja joihin kutsumme kaikki tuntemamme ihmiset sekä lemmikkieläimet, tulee olemaan meidän tupaantulijaisjuhlat!! Me olemme nimittäin muuttamassa vielä tänä kesänä. :) :)





Huomioi, että koristeet ovat myös gluteenittomia!




n. 20 herkuttelijalle ;)


300 g voita
120 g tummaa suklaata
3 dl sokeria
6  kananmunaa
2,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria



Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Sulata voi kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita ja anna jäähtyä hieman.
Lisää sokeri ja munat sähkövatkaimella vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada vuokaan.
Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 200 asteessa noin 20 min. 
Kakun kuuluu jäädä 'raa'aksi'. (Kypsyyttä voit kokeilla esim. pitkällä coctaitikulla)

Koristele suklaarouheella, (mini)vaahtokarkeilla sekä tomusokerilla. Ja tarjoile jäätelön kera....toisin kuin me, muista ottaa se myös esille. :D :D



Inspiraation ohjeeseen sain täältä, klik!

p.s. Vaihtaessasi voin margariiniin saat maidottoman jälkiruoan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti