perjantai 21. marraskuuta 2014

Soijapannari

Toissakesänä valmistin silkasta mielenkiinnosta ensimmäisen soijapannarini. Perheessämme ei noudateta erityisruokavaliota eikä ole allergioita, mutta kokeilin mielelläni soijatuotetta tällaisessa yksinkertaisessa jutussa. Eka kerta nimittäin oli hiukan jännittävä, koska olin kutsunut kotiimme monta tuttua ja hiukan tuntematonta rouvaa kesäiselle kahvitteluhetkelle. Kaapissa majaillut Alpro-tölkki joutui kokeiluun. Tämä alla oleva resepti on napattu Hellapoliisin sivuilta (resepti), koska en jaksa muistaa käyttämiäni mittasuhteita. (Käytinkö kaikkea saman verran, kuin 'normipannaria' tehdessäni) 


Oma soijapannarini oli tehty voihin sekä spelttijauhoihin (mukana hiukan vehnäjauhoja) ja nautimme pannaria tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kera. Hmmm, tulipas muuten vesi kielelle....






Soijapannari


1 l soijamaitoa
4 kananmunaa
2 tl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruokaöljyä


Sekoita pannarin ainekset tasaiseksi ja anna turvota mielellään puolisen tuntia.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle, reunalliselle uunipellille 

ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia,
tai kunnes pannukakku näyttää kypsältä.





Eli kaikkien tuntemaa, tuttua ja turvallista pannariakin voi varioida mielin määrin (no ei ehkä mielin määrin...). Ja aina maistuu erilaiselta eri höysteiden kera, ja ei kun kokeilemaan soijapannaria! ;)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti