lauantai 4. lokakuuta 2014

Banaani-maapähkinämuffinit





AINEKSET (10 kpl)

2 kypsää banaania

1 prk (200 g) kermaviiliä

1 dl maapähkinälevitettä

1 kananmuna

1 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa
0,5 tl suolaa

3 rkl rypsiöljyä


Koristeeksi

tomusokeria


Kuori ja soseuta banaanit haarukalla. Sekoita kulhossa kermaviilin, maapähkinätahnan, kananmunan ja sokerin kanssa. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan öljyn kanssa.

Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Koristele tomusokerilla.


Ohje, yhteishyvän sivuilta!










p.s. Muffineista tuli mukavan pehmeitä, mutta päällinen oli kivan rapsakka. Korvasin osan vehnäjauhoista spelttijauholla sekä sokeroimattomalla luomukaakaojauholla. Ostamaani maapähkinävoihin oli lisätty niin sokeria kuin suolaakin, mutta kauppojen valikoimista pitäisi löytyä myös maapähkinävoita ilman suolaa/sokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti